Connect with us
Publicitate

Eveniment

11 școli din județul Brașov își suspendă activitatea și trec la scenariul roșu. Ce localități sunt vizate

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile în care incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depășit valoarea de trei la mia de locuitori

Potrivit art. 7 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 24 din 07.10.2020 activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de pe raza localităților în care incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depășit valoarea de trei la mia de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile calendaristice.

Hotărârea a fost luată de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în ședința de astăzi, 7 octombrie 2020 și presupune trecerea în scenariul roșu – cursuri exclusiv online – pentru toți elevii și profesorii din aceste unități școlare.

Sunt vizate 11 unități școlare de pe raza localităților Drăguș, Prejmer și Hălchiu a căror activitate ce presupune prezența fizică a elevilor și personalului se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 08.10.2020.

Publicitate

Măsura vizează un număr de 2.332 de elevi și 137 de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice.

Facem precizarea că trecerea în scenariul roșu, ce presupune susținerea activităților didactice exclusiv online, este posibilă pentru toți elevii din unitățile școlare de pe raza localităților comunei Prejmer, având în vedere achiziția și distribuirea de tablete de către primăria comunei, înainte de începerea anului școlar. Pentru celelalte, autoritățile publice, împreună cu conducerile unităților școlare vor asigura cadrul logistic și metodologic pentru accesul tuturor elevilor la cursurile online.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes