Connect with us
Publicitate

Eveniment

11 oameni „angajaţi la negru” au fost descoperiţi la Braşov. 5 firme pentru care lucru au fost amendate cu 100.000 de lei

Publicat

pe

Pe parcursul lunii mai, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 111 controale în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse pe perioada pandemiei, potrivit prevederilor Legii nr. 55 din 15 mai 2020 (privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 2.000 lei, precum și 3 avertismente. În principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului așa cum este definit de prevederile legii menționate.

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna mai, un număr de 160 controale, fiind depistate 11 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 5 angajatori au fost sancţionați cu amenzi în valoare de 100.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 148 de controale, în urma cărora au fost aplicate 5 sancțiuni ( avertismente).

Publicitate

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 53.500 lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 88 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 33 angajatori cu amenzi în valoare de 53.500 lei si 34 de avertismente.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes