Connect with us
Publicitate

Cultural

11 muzee din Brașov pot fi vizitate cu un bilet unic. La ce instituții de cultură este valabil tichetul

Publicat

pe

Pentru doar 25 de lei, turiștii care ajung în Brașov vor putea vizita 11 muzee cu un simplu tichet unic. Consiliul Județean Brașov a implementat această idee la nouă instituții de cultură din Brașov și două din Săcele și Rupea. Acestea sunt: Muzeul Judeţean de Istorie, respectiv Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”, Bastionul Graft situat pe Aleea după Ziduri şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan care urmează să fie deschis în clădirea Olimpia.

Publicitate

Tichetul costă 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii, iar familiile formate din doi copii și doi adulți vor putea plăti un pachet care costă 50 de lei. Biletul unic este valabil 15 zile din momentul în care a fost cumpărat.

Iniţiatorii demersului şi-au propus să îmbunătăţească vizibilitatea muzeelor brașovene atât în cadrul comunităţii, cât şi pe plan naţional şi internaţional, să asigure accesul turiștilor români și străini la patrimoniul cultural al județului Brașov, să-i convingă inclusiv pe localnicii din municipiu şi judeţ să treacă pragul muzeelor, în aşa fel încât numărul de vizitatori să crească.

„Prin acest bilet ne-am propus să creștem numărul de vizitatori în muzee, să le facem mai accesibile și pentru turiști, dar în special pentru brașoveni. Am stabilit prețurile atât de atractive și am crescut termenul de valabilitate la 15 zile tocmai pentru brașoveni, pentru că am constatat că muzeele noastre sunt vizitate mai ales de turiști. Ne dorim să atragem și câți mai mulți copii, consider important să îi educăm de la vârstele cele mai fragede, să înțeleagă și să aprecieze cultura. Numai așa ne putem asigura că vom avea continuitate în timp. Următorul pas este să realizăm un bilet comun de intrare pentru mai multe obiective turistice și culturale, nu numai pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean și am făcut deja pași concreți și în această direcție: am găsit soluția prin care putem emite un bilet comun și am avut discuții cu reprezentanții de la Prima Școala Românească și Biserica Neagră. Sper să vă putem prezenta în curând rezultate pozitive și în această direcție”, a declarat Szenner Zoltan, vicepreşedintele Consiliului Județean Braşov.

Publicitate

Momentan, biletul unic poate fi cumpărat doar în format public de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean. Tichetele individuale de intrare la muzee vor rămâne și ele valabile, în continuare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes