Connect with us
Publicitate

Administrație

1,1 miliarde de lei pentru modernizarea drumului dintre Târgoviște și Sinaia, alternativa la DN1. CNAIR a semnat contractul cu o companie din Turcia

Publicat

pe

Compania de Drumuri și constructorul Esta (Turcia) semnează contractul pentru modernizarea DN 71 Târgoviște -Sinaia. Odată modernizat, DN 71 București-Târgoviște-Sinaia poate deveni o alternativă la ruta principală DN 1 Ploiești-Sinaia pe care cozile pot depăși 5 kilometri la ,,pâlnia” de la Comarnic, anunță economedia.ro.

Constructorul turc ESTA ( cu sucursală la Moscova) a depus în septembrie 2022 singura ofertă la noua licitație CNAIR pentru modernizarea Drumului Național 71, tronsonul Târgoviște-Sinaia. Datele de pe pagina Companiei (cu meniu și în limba rusă) arată că ar fi pe poziția 115 într-un clasament mondial al constructorilor.

Este a treia licitație pentru reabilitarea șoselei, ultima licitație, lansată în septembrie 2021 fiind anulată după ce singura ofertă depusă, tot a ESTA a fost declarată neconformă/inacceptabilă. Spre deosebire de ultima licitație care avea 12 luni proiectare și 24 de luni execuție, CNAIR extinde termenul de execuție la 36 de luni, mare parte din traseu fiind în zonă de munte unde se poate lucra mai puține luni din an.

Modernizarea sectorului înseamnă lucrări de consolidare, dar cu menținerea platformei drumului la o singură bandă/sens, spre deosebire de sectorul Bâldana -Târgoviște care se lărgește la 4 benzi.

Publicitate

„Modernizarea cu fonduri europene din POIM și Programul de Transport a acestui sector al DN 71 cuprins între Târgoviște și Sinaia (km 51+041 – km 109+905) va asigura infrastructura rutieră de baza necesară cererii de transport în creștere în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către stațiunea turistică de interes național Peștera Padina, alte obiective turistice aflate în Parcul Natural Bucegi și a unui grad ridicat de confort și siguranță a traficului. Totodată podurile de la intrarea și ieșirea din orașul Puciosa și trecerea la nivel peste calea ferată de la baraj vor fi în sfârșit reabilitate. Contractul a fost atribuit Asocierii ESTA İNŞAAT SANAYİ LOJİSTİK VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (lider) – GÜN AL MADENCİLİK İNAAT NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ”, a transmis secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Cristian Săvoiu.

Acest proiect a stat în sertarele companiei de drumuri încă din 2016, iar abia acum s-a reușit semnarea unui contract.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes