Connect with us
Publicitate

Fapt divers

11 boboci de rață sălbatică au fost salvați de drumarii din Brașov. Micile păsări au fost găsite într-un șanț de la marginea Drumului Național 1

Publicat

pe

O acțiune de salvare mai puțin obișnuită a avut loc pe Drumul Național 1. Angajații Districtului Predeal, din cadrul DRDP Brașov, au descoperit într-un șanț de pe marginea șoselei 11 boboci de rață care s-au rătăcit de mama lor și care riscau să ajungă pe carosabil.

Rățuștele se aflau în zona Timișul de Jos când au fost găsite de drumari. Fără să stea pe gânduri, angajații DRDP au luat puii și i-au pus într-un loc sigur până când au reușit să găsească cuibul lor.

„Colegii noștri de la Districtul Predeal au avut parte de o acțiune mai puțin obișnuită de salvare în zona Timișul de Sus, pe DN1. Ei au găsit 11 pui de rață sălbatică în șanțul de la marginea drumului care riscau să ajungă pe carosabil și să fie călcați de mașini. Oameni cu suflet mare, cum sunt ei de fel, au intrat imediat în acțiune și după câteva minute de alergat în toate direcțiile, au reușit să adune toți puii de pe marginea drumului. Cu toate că rațele se simțeau destul de bine așezate pe o vestă reflectorizantă de drumar, băieții au reușit să găsească și cuibul lor din apropierea drumului și să mute puii acolo. La scurt timp a reapărut și mama puilor și i-a luat în primire în siguranță. Le transmitem felicitări colegilor pentru această aventură care dovedește că pentru drumari fiecare viață contează!”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Rața sălbatică este o pasăre acvatică ce poate fi întâlnită în toate regiunile din lume. Poate fi întâlnită pe malul apelor dulci şi sărate, de mică adâncime. În România este legată de biotopul bălţilor de stuf, dar şi a lacurilor cu apă şi vegetaţie ce îi asigură un mediu propice de adăpost şi hrană. Apreciază prezenţa sălciilor scorburoase pentru cuibărit. Iarna este întâlnită frecvent pe râurile interioare care nu îngheaţă. În iernile grele migrează în stoluri mari spre sud, spre Ecuator.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes