Connect with us
Publicitate

Fapt divers

1000 de burse oferite de Generația Tech pentru brașovenii care vor să se specializeze în programare, dezvoltare web sau marketing digital

Publicat

pe

S-au lansat aplicațiile pentru cele 1000 de burse de participare în Generația Tech, programul național care antrenează tinerii și adulții în skill-uri de viitor printr-un parcurs 100% practic, ghidați de mentori, companii de top și susținuți de o comunitate dedicată.

Publicitate

„Dorim să oferim tinerilor și adulților din Brașov șansa de a-și dezvolta abilitățile de viitor și de a se pregăti pentru provocările industriei digitale. Generația Tech nu este doar un curs, este o experiență care redefinește modul în care oamenii învață și își clădesc viitorul. De aceea, continuăm programul la Brașov cu cea de a 3-a ediție și mă bucur că o facem prin colaborarea atât de apropiată cu mediul de afaceri local”, a declarat Allen Coliban, Primarul Municipiului Brașov.

Programul se adresează tinerilor de peste 16 ani, studenților și adulților care doresc să exploreze dacă o carieră în tech este potrivită pentru ei, dar și oportunitatea reconversiei profesionale. Generația Tech îi invită alături pe toți curioșii care doresc să învețe într-un mod practic project management, programare, marketing digital, dezvoltare web și design web. Poți să fii și tu unul din cei peste 300 de brașoveni care astăzi își suplimentează veniturile prin contracte de freelance, au obținut job-uri în domeniu sau au avansat la locul actual de muncă datorită programului.

„Generația Tech te ghidează pas cu pas în a învăța cum să înveți și a-ți construi un nou viitor. În comunitatea Generația Tech vei găsi oamenii alături de care să construiești nu doar proiecte, ci și prietenii, o mentalitate orientată către soluții, către învățare continuă. Alături de comunitate, de mentori, de companiile partenere, te poți antrena pentru cerințele pieței de muncă și îți poți defini noi perspective pentru viața și cariera ta”, a declarat Medeea Petrovan, manager al programului.

Publicitate

Beneficiile oferite în cadrul Generației Tech sunt numeroase. Participanții vor parcurge 4 luni de formare practică online, având flexibilitatea de a parcurge experiența în funcție de programul și disponibilitatea lor. Vor avea, de asemenea, oportunitatea de a lucra în proiecte reale alături de companii partenere și mentori, construind primele proiecte de portofoliu care să demonstreze abilitățile dobândite.

Odată cu finalizarea celor 4 luni de formare, participanții vor beneficia timp de 2 luni de activități suport și o serie de workshop-uri despre crearea unui brand personal și profesional, despre pregătirea pentru angajare sau freelance, precum și acces la oportunități de angajare și colaborare freelance.

„Generația Tech nu se limitează doar la mediul online. Hub-ul de tehnologie din inima Brașovului, de pe Michael Weiss 31, devine centrul de întâlnire și networking pentru participanți. Aici se pot conecta cu colegii lor de program, se pot implica în evenimentele offline pe care le vom organiza și pot experimenta atmosfera vibrantă a comunității noastre”, a declarat Elena, fost participat în cadrul programului, care acum lucrează ca freelancer și coordonează comunitatea Generația Tech de la Brașov.

Programul Generaţia Tech continuă să susţină pregătirea tinerilor şi adulţilor din Zona Metropolitană Braşov pentru viitor, cu sprijinul partenerilor privaţi care s-au alăturat Agenției Metropolitane Brașov și Primăriei Municipiului Brașov. Confirmarea celor 1000 de participanți din ediția a 3-a a Programului Generația Tech se va face la Vibes Fest, pe 24 august în Piața Sfatului, un eveniment dedicat întregii comunități cu multe experiențe, premii și surprize. Înscrierile în program pot fi făcute prin completarea formularului disponibil AICI.

Generația Tech este un program practic de formare a viitoarei generații de profesioniști digitali, contribuind la dezvoltarea comunităților locale prin formarea și retenția de talente. Generația Tech este un program matur în comunitatea Brașoveană, fiind deja finalizate două ediții ale acestuia. Interesul comunității pentru acest Program a crescut de la an la an, ajungând de la 1200 de brașoveni înscriși în 2021, la alți 1800 în anul 2022, în mai puțin de o lună de la lansarea înscrierilor.

Publicitate

Generația Tech este un Program marca Digital Nation, organizație care, cu peste 80.000 de beneficiari din peste 35 de județe, își urmează misiunea de transformare digitală a României, concentrându-se pe impactul la scară națională în creșterea competențelor digitale ale populației, digitalizarea IMM-urilor și pregătirea pentru job-urile prezentului și ale viitorului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes