Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / 100 de kilograme de explozibil folosit pentru a fărâmița stâncile căzute pe drumul dintre Brașov și Buzău, însă DN 10 rămâne închis de cinci zile

Publicitate

Publicat

pe

video

Drumul Național 10 Buzău-Brașov, la Siriu, acolo unde joi, 18 martie, s-a produs o masivă alunecare de teren care a dus la blocarea șoselei cu blocuri de piatră, a fost curățat după șase detonări controlate în weekend, însă traficul rămâne încă închis, potrivit Centrului InfoTrafic. Luni, 22 martie, se desfășoară noi lucrări, de amplasare a unor semnalizatoare, după care circulația s-ar putea relua, însă cu restricții de tonaj, informează ziarul Șansa citat de Libertatea.

Publicitate

DN 10 Buzău Brașov la Siriu este blocat din noaptea de miercuri spre joi. Din cauza ploilor din ultima vreme, pământul a luat-o la vale, antrenând un bloc de piatră, dar și arbori.

Pentru că nu era altă cale, pirotehniștii din cadrul ISU Buzău au fost nevoiți să detoneze stânca ce s-a prăvălit pe șosea.

Vineri, a avut loc o primă explozie controlată pentru stabilizarea versantului, sâmbătă au avut loc alte 2 detonări, iar duminică încă 3. În total, s-au folosit circa 100 de kilograme de trotil.

Publicitate

„Pe parcursul a 72 de ore au fost efectuate un număr de 6 explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil, acțiunile fiind complexe și desfășurate în condiții de maximă siguranță astfel încât personalul participant să nu fie pus în pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sergent major Vlăduț Pârvu.

„Drumul este curăţat. Muncitorii de la Drumuri au terminat această operațiune, dar drumul a rămas închis și duminică tocmai pentru a monitoriza eventualele evoluţii ale fenomenului”  a declarat, luni, subprefectul de Buzău, Marieta Boloș.

Până în acest moment, însă, nu a fost făcut niciun anunț oficial cu privire la redeschiderea drumului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes