Connect with us
Publicitate

Eveniment

10 ani de închisoare pentru bărbatul din Dumbrăvița care și-a împușcat amanta cu o armă de vânătoare. Criminalul trebuie să plătească familiei victimei daune morale în valoare de 70.000 de euro

Publicat

pe

Florin Constantin, brașoveanul de 48 de ani, care în primăvara anului trecut și-a împușcat mortal amanta, a fost condamnat de prima instanță la 10 ani şi 8 luni închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uzul de armă fără drept. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Constantin are de plătit și daune morale în valoare de 70.000 de euro, o parte din acești bani cuvenindu-se băiatului, respectiv soțului femeii ucise, dar sentința nu este definitivă, anunță ziare.com.

Crima s-a petrecut în data de 29.04.2022, în jurul orelor 05:30, pe o stradă din comuna brașoveană Dumbrăvița. Cu câteva luni înainte de crimă, victima și bărbatul acuzat acum de omor au avut o relație extraconjugală care s-a finalizat tensionat. Femeia a decis să întrerupă relația, decizia nefiind pe placul bărbatului. Cei doi erau colegi și lucrau împreună la Avicola, astfel că discuții între ei se pare că au tot existat și după ce nu au mai format un cuplu.

În dimineața în care s-a petrecut crima, Florin a ținut neapărat să se întâlnească cu femeia pentru a purta o discuție între patru ochi. Bărbatul cunoștea programul fostei amante, așa că la 5 dimineața a plecat de la el de acasă și a mers înspre locul de unde știa că femeia lua autobuzul către serviciu. S-au întâlnit pe drumul din fața casei victimei, a existat un dialog tensionat, motiv pentru care Florin a scos arma de vânătoare pe care o deținea ilegal și și-a împușcat fosta amantă direct în piept.

Soțul femeii a auzit din casă zgomote nefirești, a ieșit în drum și și-a văzut soția cu pieptul plin de sânge, îngenuncheată de durere și țipând după ajutor. A mers la ea, a luat-o pe brațe, a dus-o în casă și a așezat-o pe canapea, însă în scurt timp tânăra și-a pierdut cunoștința, dar nu înainte de a pronunța numele celui care o împușcase.

Publicitate

Irina, în vârstă de 35 de ani, a murit câteva ore mai târziu, la spitalul din Brașov. Deși a intrat în sala de operație, medicii au descoperit că glonțul de calibru mare îi perforase vase de sânge mari și îi afectase grav ficatul.

În ceea ce privește criminalul, acesta a fugit în pădure imediat după comiterea faptei. A ascuns arma într-un morman de crengi, pentru ca ulterior să se întoarcă la el acasă ca și când nimic nu se întâmplase. Nu știa că fosta sa amantă supraviețuise suficient de mult cât să-i spună soțului cine o împușcase.

În fața poliției a dat declarații contradictorii, mai întâi a negat că el este autorul pentru ca ulterior să recunoască fapta. A insistat însă că totul la fost un accident, intenția lui fiind doar să-și sperie amanta cu arma de vânătoare nu să o și omoare. Procurorii l-au acuzat de omor calificat, faptă pentru care pedeapsa maximă este de 25 de ani de închisoare, însă judecătorii au considerat că în acest caz nu poate fi vorba despre o crimă cu premeditare întrucât nu există dovezi că omul a avut un plan bine stabilit.

Faptul că Florin Constantin a avut arma de vânătoare la el la întâlnirea cu femeia nu a fost suficient pentru ca judecătorii să considere o premeditare a omorului, așa că l-au găsit vinovat doar pentru omor simplu, pentru care pedeapsa este de 10 până la cel mult 20 de ani de închisoare.

„Cu privire la săvârșirea faptei cu premeditare, instanța arată că această circumstanță presupune a reține că inculpatul ar fi luat hotărârea de a ucide victima cu un anumit interval de timp înainte, timp în care acesta să fi chibzuit la planul infracțional și la modalitatea de comitere a faptei, fiind necesar ca inculpatul să efectueze anumite acțiuni sau activități de pregătire, de natură să înlesnească săvârșirea infracțiunii”, au scris judecătorii din cadrul Tribunalului Brașov în motivarea sentinței din 17 februarie 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes