Connect with us
Publicitate

Eveniment

10.000 de militari români și străini vor lua parte la exercițiul Saber Guardian 23. Soldații se vor antrena și în Brașov, la poligonul de la Cincu

Publicat

pe

Unul dintre cele mai ample exerciții militare organizate în România, în ultimii ani, va avea loc în aceste zile. În jur de 10.000 de soldați români și străini vor lua parte la exercițiul Saber Guardian 23, care va avea loc în mai multe județe din țară, printre care și Brașov.

Publicitate

Potrivit realitatea.net, aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere – Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA vor participa, în perioada 29 mai – 9 iunie, la exercițiul Saber Guardian 23, informează Ministerul Apărării Naționale.

De joi, 11 mai, încep dislocările de tehnică şi personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoţite de echipaje de poliţie militară, către poligoanele de instrucţie. Exercițiul Saber Guardian 2023 se va desfășura în perioada 29 mai – 9 iunie.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național, după cum urmează:

Publicitate
  • în județul Constanța – Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia;
  • în județul Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia;
  • în județul Brașov – Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu;
  • în județul Galați – Poligonul Smârdan;
  • în județul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura;
  • în județul Tulcea – raioane din localitatea Frecăței,
  • în diferite locații din Municipiul București.

În vederea participării la exercițiu, începând de joi, 11 mai, vor începe dislocările de tehnică și personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoțite de echipaje de poliție militară, către poligoanele de instrucție.

Saber Guardian 2023, care este un exercițiu multinațional de nivel întrunit va fi condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” din cadrul Statului Major al Apărării.

Exercițiul Saber Guardian 2023 este integrat în complexul de exerciții DEFENDER EUROPE 23, alături de activități de instruire precum SWIFT RESPONSE 23 și IMMEDIATE RESPONSE 23.

Defender Europe 23 este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

Exercițiul Saber Guardian este inclus în programul de exerciții de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes