Connect with us
Publicitate

Cultural

„1 Mai Muncitoresc”, sărbătorit la Muzeul Amintirilor din Comunism. Turiștii pot vizita o expoziție temporară specială până la sfârșitul acestei luni

Publicat

pe

Muzeul Amintirilor din Comunism și Muzeul Cineastului Amator au plăcerea să anunțe deschiderea unei noi expoziții temporare intitulate „1 Mai Muncitoresc”. Expoziția unică aduce în fața publicului o colecție de fotografii și obiecte care amintesc de felul în care se sărbătorea 1 mai în trecut.

Publicitate

Fotografiile din cadrul expoziției fac parte din arhiva Muzeului Cineastului Amator și prezintă amploarea pe care o avea una dintre cele mai importante sărbători comuniste. În imagini sunt surprinse parade, caruri alegorice, precum și mulțimile prezente la manifestațiile prin care era celebrată Ziua Internațională a Muncii în Reșița înainte de 1989.

Alături de fotografii, expoziția „1 Mai Muncitoresc” prezintă și pancarte sau alte obiecte folosite de muncitori în cadrul acestor manifestații. Obiectele, colecționate și păstrate cu grija, provin din colecții personale strânse din mai multe orașe industriale din România.

Prin această expoziție, organizată în colaborare cu Muzeul Cineastului Amator, ne-am dorit să oferim publicului oportunitatea de a înțelege mai bine istoria noastră recentă și a de a reflecta asupra schimbărilor majore care au avut loc de atunci încoace. „1 Mai Muncitoresc” face o paralelă interesantă cu modul în care sărbătorim 1 mai în prezent, când ne bucurăm de o zi liberă pe care să o petrecem alături de familie și prieteni, într-un mod relaxat.

Publicitate

Expoziţia temporară este deschisă până la 31 mai 2023 şi poate fi vizitată gratuit de marți până duminică, între orele 10:00-18:00, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, pe Bd. Eroilor 19, Brașov.

Muzeul Amintirilor din Comunism este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului “Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020, implementat de Fundația “Alături de Voi” România în parteneriat cu Fonduri-Structurale.ro

MAdC prezintă perioada comunistă într-o manieră creativă, cu scopul aducerii aminte, informării și educării non-formale a vizitatorilor despre o perioadă semnificativă din istoria României. Colecția permanentă a MAdC prezintă fotografii, obiecte și amintiri care surprind latura personală și completează datele istorice despre România sub regimul comunist.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes