Connect with us
Publicitate

Sport

1.200 de alergători, din 15 ţări, la EcoRun Moieciu. Alergare montană prin Moieciu şi Fundata

Publicat

pe

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-12-a ediție.

Cei mai buni alergători sunt așteptați la Moieciu de Sus pentru o compeție care își dorește în primul rând să promoveze sportul și zona extraordinară de la poalele Munților Bucegi, ocazie inedită de a alerga într-un labirint al potecilor tradiționale.

1.200 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton, steagurile multicolore ale tuturor celor 15 țări participante vor anima centrul satului. Aproximativ 600 de copii vor descoperi bucuria alergării și emoția unui start la cursele dedicate lor.

Vor exista restricții de circulație pe DN 73 F, drum național secundar, în data de 20 mai între orele 10:30 – 14:30, pentru competiția de alergare montană.

Publicitate

Circulația va fi parțial restricționată și în localitatea Fundata, dar și în Centrul Satului Moieciu de Sus și pe Valea Bângăleasa și Vlaea Popii.

„Am pornit evenimentul, noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană, plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Așteptăm cu nerăbdare emoția unui nou Start. Descoperim potecile din Moieciu și Fundata cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu.

Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.”, anunţă organizatorii.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

  • Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; aproximativ 40 de kilometrii, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.
  • Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.
  • EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes