Connect with us
Publicitate

Util

1.000 de tone de material antiderapant s-au folosit pentru deszăpezirea străzilor din Braşov, în weekend

Publicat

pe

Publicitate

Având în vedere ninsorile abundente din ultimele zile, în medie, 52 de utilaje ale firmei de deszăpezire Comprest, au acționat pe străzile Brașovului și din Poiana Brașov, astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții bune. În perioadele cu ninsori abundente numarul utilajelor a crescut la 58.

În perioadele de ninsoare, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, cele pe care circula mijloacele de transport în comun și cele în pantă, iar după oprirea ninsorii s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor. În acest moment toate străzile principale și majoritatea celor secundare și a celor din cartiere sunt deszăpezite, la negru. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană.

De vineri și până în această dimineață s-au utilizat aproximativ 1.000 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind, în urma reaprovizionării, de aproximativ 3.000 de tone.

Le reamintim brașovenilor că în sezonul rece trebuie ca autoturismele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar înainte de a porni la drum, mașinile trebuie curățate pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun, în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță.

Publicitate

Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:

  • 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
  • 15 unimoguri cu lamă și răspânditor;
  • 2 tractoare cu lamă și răspânditor;
  • 27 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
  • 11 utilaje de încărcare: încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere.

Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov).

Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes