Menu

Raiul hotilor la Cimitirul Sprenghi, din Brasov

În ultimele săptămîni, mai mulţi enoriaşi care au locuri de veci în cimitir i s-au plâns preotului paroh că li s-au furat de pe morminte tot ce era confecţionat din fier şi putea fi valorificat, de la mânere până la gărduleţele care împrejmuiesc mormintele. Au scăpat doar crucile de lemn. Nici ghivecele de flori sau coroanele de pe morminte nu scapa de mana lunga a hotilor.

Situatia dureaza deja de cateva saptamani si chiar daca enoriasii au sesizat preotul paroh, Ion Dinu a ridicat  din umeri, spunand ca astfel de lucruri se întâmpla în cimitir pentru că nu există gard de împrejmuire si ca nu se poate implica deoarece municipalitatea se ocupa de administrarea lui.

Reprezentanţii Primăriei spun, în schimb, că cimitirul se află în administrarea Bisericii Ortodoxe, care ar trebui să ia toate măsurile pentru organizarea lui. Mai mult, amplasamentul nu poate fi trecut în proprietatea Bisericii, deoarece este proprietate publică a municipiului Braşov şi aceasta nu poate fi înstrăinată.

Cei care au avut de suferit de pe urma vandalizării mormintelor sunt sfătuiţi de autoritati să depună plângeri la Poliţie, pentru a se putea începe o anchetă pentru identificarea celor care se ocupă cu furturile din cimitire.

2 Comentarii la “Raiul hotilor la Cimitirul Sprenghi, din Brasov”

  1. Alphonso Dado

    Thanx with the energy, sustain the great perform Wonderful operate, I’m likely to commence a little Weblog Engine training course function making use of your internet site I really hope you take pleasure in running a blog together with the well-liked BlogEngine.internet.Thethoughts you express are actually brilliant. Wish you’ll correct some far more posts.

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu! Logare

total event organizare evenimente