Menu

Fabrica de ciocolată Poiana va fi scoasă la vânzare

Mondelez România, fosta Kraft Foods, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de dulciuri, se pregăteşte să vândă fabrica de dulciuri din Braşov pe care a închis-o în urmă cu mai mulţi ani. Tranzacţia ar putea ajunge la 3-4 mil. euro, potrivit calculelor ZF.ro.

Acţionarii companiei vor discuta în şedinţa din 23 mai detaliile vânzării imobilului situat pe strada Alexandru Ioan Cuza (adresa fabricii înfiinţate în 1899 – n. red.) “la preţul, în termenii şi condiţiile prevăzute în antecontractul de vânzare, aşa cum a fost aprobat (…)”, potrivit unui anunţ publicat de companie în Monitorul Oficial.

În document nu este specificat nici preţul de vânzare şi nici numele cumpărătorului.

Fosta fabrică are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, potrivit reprezentanţilor primăriei Braşov, iar zona este dominată de locuinţe. “Terenul nu s-a vândut, se doreşte vânzarea lui, dar nu este o noutate. De când s-a închis fabrica s-a anunţat că se va vinde terenul”, a declarat pentru ZF Doina Cavache, corporate affairs manager al Mondelez România. Ea nu dă însă detalii despre valoarea tranzacţiei.

Mondelez are în Braşov două unităţi de producţie, una situată pe Strada de Mijloc şi una pe Alexandru Ioan Cuza (cea care se află la vânzare – n.red.). Doina Cavache a spus că în prima unitate se producea ciocolata Poiana, iar în cea de-a doua erau produse drajeuri. Ambele erau înglobate în compania Poiana Produse Zaharoase pe care Kraft a cumpărat-o în 1994.

În zona centrală a Braşovului, în apropierea Centrului Civic, aşa cum este cazul terenului unităţii Poiana, un metru pătrat de teren costă 300-400 de euro. Astfel, tranzacţia ar putea fi evaluată la 3-4 milioane de euro.

Grupul american Kraft Foods (Mondelez în prezent) a cumpărat de la stat pentru 4-5 mil. dolari fabrica Poiana Produse Zaharoase din Braşov, aşa cum se numea unitatea înainte de “era Kraft”, în 1994, iar în 2008 a hotărât să renunţe la producţia din România şi să se mute în Bulgaria, 400 de oameni fiind disponibilizaţi.

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu! Logare

total event organizare evenimente